Verwonder de
wereld, begin
bij jezelf

Verhalenbank_200px

Verhalenbank

Spelevaart_streepje

Verhalen over duurzaamheid

Storm

Als ik hem recht zet, groeit ie dan gewoon verder?

Als het om een gebroken arm gaat van een kind dat in het ziekenhuis wordt recht gezet, dan is het antwoord ja. Als het gaat om een omgewaaide boom, dan is het een ander verhaal.

Ik weet niet wat jij hebt ervaren toen je na storm Poly weer buiten kwam. Maar mijn hart huilde bij het aanzien van al die omgewaaide bomen in het park, de bolacacia, de witte berk en zelfs een stevige eik. Prachtige bomen, als luciferhoutjes geknakt.

Zo waaide er in onze achtertuin ook de Annabelle om, een sneeuwbal. Die ons elke zomer zijn prachtige witte bloesem geeft. Dit jaar waren het zeker wel twaalf bollen, maar meerdere hadden de val toch niet overleeft. Eentje was zo half afgebroken, kreeg zo nog een beetje voeding, maar werd uiteindelijk toch slap.

Je hebt er een kinderlijk vertrouwen voor nodig om het op te rapen en in de grond te prikken, met flink wat water te begieteren, want zo krijgt ie weer wortels…
Om het nog beter in de gaten te kunnen houden was het uiteindelijk in een transparante glazen vaasje in de vensterbank belandt. ‘Want zo kan ik het zien wanneer er wortels zijn.’

Toen werd het avond, in het zachte schijnsel van de huiskamerlamp leken de witte blaadjes stuk voor stuk pareltjes, er leek zelfs een zweem van goud over heen te hangen. Je hebt het pas door als je het ziet.

#kunst #leven #levensecht #transformatie #levenskunst

ontregeling

vertraging

verbinding

verwondering