Verwonder de
wereld, begin
bij jezelf

Golf_verzameldocument_Golf4_JouwLevensverhaal

Jouw Levensverhaal

Spelevaart_streepje

Elk mens heeft zijn of haar eigen verhaal, ook al is hij of zij zich hier niet van bewust. Dit verhaal wordt voor een groot deel bepaald door de plaats waar je wieg heeft gestaan. Hierdoor leer je je talenten ontdekken, evengoed als je beperkingen.

Het is wellicht een verademing je te realiseren dat je in een andere omgeving een ander mens geworden was dan je nu bent. Wat mij betreft is dit een hoopgevend besef. Want dit betekent dat je, als je dat wil, ook nu een ander mens kunt worden.

Dit is een intensief proces om aan te gaan. Denk aan de ouderwetse langspeelplaat met groeven die steeds dieper zijn geworden als een bepaald liedje vaak is afgespeeld. De naald is geneigd steeds weer opnieuw naar die ene uitgesleten groef af te glijden. Terwijl er op dezelfde plaat vast ook nog heel andere en schitterende nummers staan…

Bepaalde eigenschappen heb jij je goed eigen gemaakt, andere eigenschappen juist weer niet. Wat absoluut niet wil zeggen dat jij die andere eigenschappen niet in je hebt. Iedereen heeft verborgen talenten in zich zitten die tot wasdom kunnen komen als je je hierin oefent. 

Bij het schrijven van het levensverhaal ontwikkel je een hulpmiddel voor jezelf om hiernaar te kijken, mee te spelen en waar mogelijk bij te sturen. Hierbij kan ik je op twee manieren bij ondersteunen:

  • Door het voeren van gesprekken kunnen we aan dezelfde tafel werken aan de vormgeving van je levensverhaal.
  • Via e-coaching kunnen we dit ook op afstand doen. Je schrijft dan op jouw moment je verhaal en stuurt deze per e-mail naar me toe. Door het heen en weer sturen van je verhaal kun je je verhaal verder uitdiepen.

Hoe lastig het misschien ook is om te verdragen, bedenk dat er in je levensverhaal altijd ruimte moet zijn voor een of meer maagdelijk witte pagina’s. Omdat de marges van alle bladzijdes niet groot genoeg zijn om het geheim van jouw leven te vatten.

Meer weten? Neem contact met me op voor een kennismaking.