Verwonder de
wereld, begin
bij jezelf

Verhalenbank_200px

Verhalenbank

Spelevaart_streepje

Verhalen over duurzaamheid

Peter

De eenzame strijder?

Dit is Peter, bewoner in de Ekingenstraat. Hij woont al veertig jaar in deze straat. Peter voelt zich vaak een eenling in zijn buurt, hij ziet hoe de kwaliteit van de omgeving achteruit gaat. Een terugtrekkende overheid die meer en meer overlaat aan de burger.

Het stelt hem vaak teleur dat de buren in de straat niet met hem meedoen om beter met afval om te gaan. ‘Ze gooien het achteloos op straat’.

Maar Peter gaat niet bij de pakken neerzitten, hij is al jaren actief om zwerfafval op te ruimen. Dat hij zelfs meerdere keren per week. Ook in het speeltuintje vlak naast zijn voordeur gaat hij geregeld met onvermoede krachten aan de slag.

Via mijn buurman Nico Schoen kwam ik met Peter in contact en gaf hij zich op voor De schoonste straat van Osdorp. En wat Peter wellicht nooit verwacht had, hij won de competitie. Nu kan hij €1750 besteden om meer gezelligheid in zijn straat te maken. Of iets toe te voegen aan het voorzieningen waardoor het leven in de buurt prettiger of leefbaarder wordt.

Laten we hopen dat dit er toe leidt dat Peter een collega een krijgt die samen met hem de strijd aan gaat voor een toekomst met meer leefbaarheid. Een buurt waar we niet alleen dingen afbreken maar juist iets opbouwen.

Samen kunnen we echt het verschil maken.

In september start de tweede ronde van de schoonste straat van Osdorp. Geef jij jouw straat ook op voor de competitie?
http://www.spelevaart.nl/schoonste-straat/


#Ekingenstraat #schoonstestraat #ssvo #zwerfafval #opruimen #buurtcohesie #community

ontregeling

vertraging

verbinding

verwondering