Verwonder de
wereld, begin
bij jezelf

Verhalenbank_200px

Verhalenbank

Spelevaart_streepje

Verhalen over duurzaamheid

Niet opgeven

Onderschat nooit de kracht van taal; geef nooit op!

Iedereen die er van houdt iets nieuws te maken weet het. Je loopt tegen blokkades op die anderen automatisch opwerpen als zij jouw idealen niet delen. Ze zeggen doodleuk nee als je voorstelt iets moois te maken. Als je zelf niet alle middelen hebt het te kunnen maken heb je andere partijen nodig.

Zo is het mij vergaan met Muurgedicht Osdorp. Wat was het duivels ingewikkeld om te kunnen afronden. Het was een mooi plan en samen met mensen die aanhaakten konden het naar een nog niveau tillen. Hoe kon men er toch zo vaak nee op zeggen?

Ik had er zo ongeveer niet meer op durven hopen dat het op korte termijn zover zou komen. Stiekem had ik het al op de lange baan geschoven.

Toen hadden we eind vorig een vergadering waar een buurman mij dat duwtje gaf waardoor we het nu toch kunnen voltooien. Dat duwtje gaf mij de motivatie er nog eens een slinger aan te geven.

Het spreekwoord zegt niet voor niets dat de aanhouder wint.

 

Ik zocht contact met die ene medewerker van de gemeente waarvan ik wist dat hij me in contact kon brengen met de mensen die ik nodig had. Dat hij immers eerder al gedaan.

Zo kwam ik in contact met de mensen van De alliantie, waar de mensen per slot van rekening razend enthousiast zijn over wat ik voor ogen had. Ze wilden dit heel graag op hun pand zetten. Ik had het voor het uitkiezen waar ik het wilde. Hoe kon het toch dat ik hen niet eerder niet had ontmoet.

Ik was aanvankelijk wat gereserveerd, ‘eerst zien dan geloven’. We waren immers al eerder zo dichtbij geweest. Onbewust bleef ik loeren naar dat addertje onder het gras.

Als je iets heel graag wil en je krijgt nee te horen, geef niet op, blijf vragen!

 

Nee horen is nooit leuk, maar het is slechts een antwoord van een persoon of organisatie. Blijf vragen als je echt wil komen waar jij zo graag wil zijn. Er zijn zeker mensen die jouw ideaal wel met je delen, de kunst is dat je ze tegenkomt.

Verleden week ontving ik de gebruikersovereenkomst waardoor het sein op groen sprong. Eergisteren sprak ik onze man die het voor ons maken gaat. Als de agenda meewerkt zijn we volgende maand zo ver.

Want deze schatten liggen inderdaad al veel te lang te wachten…

ontregeling

vertraging

verbinding

verwondering