Verwonder de
wereld, begin
bij jezelf

Verhalenbank_200px

Verhalenbank

Spelevaart_streepje

Verhalen over duurzaamheid

Wereld redden

Wie een mens redt, redt de hele wereld

Hoe doe je dat, een mens redden? Zo ogenschijnlijk makkelijk als ik dit opschrijf zal het zeker niet zijn, een mens redden… Volgens mij gaat dit volgens de wet van presentie. Alleen dat je vraagt: waar ben je nu? En dan is jouw antwoord: hier ben ik. Dat is hoe de wet van presentie werkt. Gewoon er zijn, dat is genoeg.

Aan deze uitspraak moest ik denken toen ik afgelopen weekend met de Prikactiegroep Osdorp Midden present was voor het redden de wereld…

Denk ik dat de wereld nu gered is het zwerfafval in de buurt is opgeruimd? Nee, dat is zeker niet zo. Denk ik dat er nu nooit meer een stuk zwerfafval zal liggen op het stuk dat ik heb opgeruimd? Ik ben realist genoeg om te weten dat dat niet zo zal zijn, sterker nog, de kans is groot dat er nu al weer wat ligt… Denk ik dat het ophalen van twee zakken vol met vuil voldoende is om de wereld te bevrijden van al haar derrie? Dat zal ook zeker niet zo zijn.

Maar we hebben in dit weekend wel begin gemaakt met het redden van de wereld. En een een goed begin… is het halve werk. Een keer de wereld redden is niet genoeg. We moeten allemaal elke dag opnieuw een begin maken met het redden de wereld.

Wie ben ik?

Mijn naam is Sem van de Pol, ik wil de wereld veranderen. Uit ervaring weet ik hoe het werkt om jezelf compleet uit te putten. Op basis van deze ervaring ben ik met mijn huidige onderneming gestart. Ik noem mijn onderneming Spelevaart. Ik heb voor deze naam gekozen omdat ik er van overtuigd ben dat onze hypersnelle wereld ontregeling en vertraging nodig heeft om de volgende stap te kunnen zetten om zichzelf echt verder te kunnen ontwikkelen. We moeten onszelf toestaan, of misschien wel verplichten, meer te dobberen. In plaats van door te denderen in de speedboot die TINA heet. (There Is No Alternative)

Hoe is het in de wereld mogelijk dat ik meer bijdraag aan onze welvaart als iemand een pakje sigaretten verkoop dan door een stuk afval van straat te plukken?

We moeten de wereld dat opkontje geven waar het zo hard om schreeuwt.

ontregeling

vertraging

verbinding

verwondering